Ik was nog aan het
twijfelen of ik het boek zou kopen, toen ik Fourplay
opeens cadeau kreeg. Leuk! Maar toen ik het boek daarna doorbladerde, was het wel
met gemengde gevoelens. Zo ongeveer:
‘Oeh, leuke foto’s!’ – ‘Hm,
gember-aardbei-yoghurtijs… vreemd…’ – ‘Hm, nog meer vreemde recepten…’ – ‘Oooh,
dat ziet er goed uit’ – ‘Oh per seizoen? Leuk!’ – ‘Ga ik hier ooit iets uit
maken behalve de fetadip?’ – ‘He, leuk concept!’ – enzovoort…
Sindsdien heb ik het
kookboek al meermaals bovengehaald, maar er nog nooit iets uit gemaakt. Tot
deze week. Ik had bloemkool gekocht en herinnerde me dat er in Princess Misia’s
kookboek een recept stond met bloemkool. Aangezien de Vlaamse keuken mij niet
altijd kan bekoren (en wat is er Vlaamscher dan bloemkool met kaassaus?), was
dit een welkom alternatief! Zo gezegd zo gedaan en als ik geen te zoete
vinaigrette voor mijn sla had gemaakt en niet te veel zeezoutkorrels op mijn
bloemkooltjes had gedaan, was het een zeer lekkere maaltijd geweest. Nu was het
iets minder lekker, maar dat was volledig mijn fout. Mea culpa.
Maar het recept zelf was wel
geslaagd en dat geeft me vertrouwen om de andere recepten ook uit te proberen.
De tapenade van rode paprika en noten bijvoorbeeld – dat kàn toch niet slecht
zijn? Met de frittata’s van prei en aardbeien wacht ik anderzijds toch nog maar
even. Niet omdat ik frittata’s te exotisch zou vinden, maar omdat ik gruwel van
fruit-en-groentecombinaties. En dan spant aardbeien in ei en naast prei –
hoewel dat erg mooi rijmt – toch wel de kroon.
Al bij al vind ik het een
interessant kookboek om in de buurt te hebben. De foto’s geven zeker zin om aan
de slag te gaan (dat helpt altijd!) en de recepten hebben de juiste verhouding
tussen vertrouwd en avontuurlijk. Ze lokken je een stapje uit je comfort zone, maar ze belonen je met een
lekker resultaat. Bedankt, Princess Misia, ooit word ik dankzij jou – misschien
– nog een avontuurlijke eter!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten