Na Fourplay van Princess
Misia ontdekt (en telkens weer herontdekt) te hebben, keek ik ongeduldig uit
naar het moment waarop Limonade zou verschijnen. Als het op Fourplay leek, zou
ik opnieuw moeten wennen aan de keuze van de ingrediënten, waarna ik de lekkere
recepten toch een voor een zou uitproberen.
Toen ik het boek uiteindelijk
had, bleek mijn voorspelling helemaal juist te zijn. Vijgenlimonade of bbq-limonade
van gegrilde ananas is echt niet het meest exotische wat in dit boek staat.
Zelf was ik erg gefascineerd door de komkommerlimonade. Komkommers zijn
heerlijk in de zomer en erg verfrissend, dus besloot ik die limonade te maken
toen onze ‘basis citroenlimonade’ op was. Dat we nog twee komkommers hadden die
écht wel op moesten, kan er ook wel iets mee te maken gehad hebben. Zo
avontuurlijk ben ik stiekem niet…
Maar goed: zo gezegd, zo
gedaan. Basissiroop met honing gemaakt, de komkommers gemixt en door de zeef
geduwd, meer citroenen geperst dan verwacht (100 ml citroensap betekende in dit
geval drie citroenen) en dan alles samen in de koelkast gezet om af te koelen.
Spannend! De gewone limonade was al lekker geweest, dus ik keek met volle
vertrouwen uit naar de komkommerlimonade. En aangezien ik niemand enthousiast
genoeg kreeg om als eerste te proeven, speelde ik zelf maar voor proefkonijn.
Hm… Een interessante smaak…
Dat stemde de anderen
niet gerust. Na even nagedacht te hebben, zei ik dan maar dat het lekker was,
maar nieuw. En een beetje vreemd, want ik proefde eerst citroenlimonade, dan
heel intens komkommer en dan weer citroen. Maar wél heel verfrissend. Vreemd…
En ik ben niet zeker of ik hem nog eens zal maken.
Maar nu de
komkommerlimonade op is, sta ik wel te popelen om de andere recepten ook uit te
proberen. Druivenlimonade bijvoorbeeld, en mojito limoenade, en honing en
vanille limonade, en limonade van blauwe bessen en munt, en … Kortom, ik ben
deze zomer nog wel even zoet. Santé!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten