Als je niet houdt van stikstofappelen van vorig jaar, bereidingen
met meer E-nummers dan ingrediënten en verpakking in verpakking in verpakking,
is Real Food het perfecte boek voor
jou. Dat je je appeltjes gewoon op de juiste plaats en in het juiste seizoen
moet kopen, staat er niet in,* maar allerlei ander lekkers zonder toevoegingen
wel! En de verpakking heb je helemaal zelf in de hand, dus je kan gewoon een pot afwassen, gebruiken,
opnieuw afwassen en opnieuw gebruiken!
Deze recepten zijn behalve ecologisch(er) en in grote mate vrij van rommel, ook gewoon super lekker! Granola met kokos en amandelen, notenboter, ingemaakte knoflook, pizzadeeg, chilisaus … De gerechten en basissen zien er heerlijk uit en dat ligt niet alleen aan de prachtige foto’s. Geen smaakversterkers, hopen zout of suiker, onnatuurlijke kleuren … Het enige wat je nodig hebt is een paar goeie ingrediënten, de goesting om het te maken en een voorraad glazen potten. Geen tijd is geen excuus (hoewel ik het zelf ook gebruik), want de meeste dingen zijn in 1-2-3 gemaakt van zodra je het onder de knie hebt. Mij hoef je dus niet meer te overtuigen! Het enige wat ik wel nog af en toe nodig heb, is een flinke schop onder de kont en een appeltje voor de dorst.
* Dat besefte ik deze week opnieuw, toen ik een schijfje appel proefde in de biowinkel. Geen stikstofappelen meer voor mij!
Deze recepten zijn behalve ecologisch(er) en in grote mate vrij van rommel, ook gewoon super lekker! Granola met kokos en amandelen, notenboter, ingemaakte knoflook, pizzadeeg, chilisaus … De gerechten en basissen zien er heerlijk uit en dat ligt niet alleen aan de prachtige foto’s. Geen smaakversterkers, hopen zout of suiker, onnatuurlijke kleuren … Het enige wat je nodig hebt is een paar goeie ingrediënten, de goesting om het te maken en een voorraad glazen potten. Geen tijd is geen excuus (hoewel ik het zelf ook gebruik), want de meeste dingen zijn in 1-2-3 gemaakt van zodra je het onder de knie hebt. Mij hoef je dus niet meer te overtuigen! Het enige wat ik wel nog af en toe nodig heb, is een flinke schop onder de kont en een appeltje voor de dorst.
* Dat besefte ik deze week opnieuw, toen ik een schijfje appel proefde in de biowinkel. Geen stikstofappelen meer voor mij!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten