vrijdag 5 januari 2018

Dat smaakt naar meer

Een tijdje terug las ik Wijn voor dummies, dus ik was bang dat dit een herhaling van hetzelfde zou zijn. Maar dit wijnboek is veel aangenamer opgemaakt en geeft nog extra informatie, op een beter verteerbare manier ingedeeld. 

Zo heb je onder de categorie ‘rode wijn’ ook nog smaakcategorieën. De eerste daarvan is bijvoorbeeld ‘fruit en vriendelijk’ en daaronder vind je de druivensoorten die erin passen, met elk hun informatie: het drinkmoment, de verhoudingen van de smaken, de herkomst, wat achtergrond … Zo heb je wat kennis over de fles, maar weet je ook wat je ongeveer kunt proeven in de wijn (al is dat nog steeds persoonlijk, leerde ik in Wijn voor dummies). Daardoor kun je ook gaan vergelijken met de andere categorieën: op welke manieren verschillen deze wijntjes? proef ik de verschillen? waarop moet ik letten? Omgekeerd kan ook: als je een wijn uit de categorie lekker vindt, kun je dat als leidraad gebruiken om naar andere lekkere wijnen op zoek te gaan. 

Een heel waardevol boek dus, dat amateur wijnliefhebbers echt op weg kan helpen in de grote en soms moeilijke wijnwereld!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten