Dit heerlijk gezellige boek leert je alles over je tas
koffie: van de afkomst van je bonen tot de verschillende bereidingen. Het is
niet alleen interessanter dan je vermoedt (hoe snel je zwarte brouwsel je ’s
morgens wakker krijgt is op sommige dagen waarschijnlijk het enige wat je interesseert),
het is ook nog eens mooi vormgegeven en in korte, goed verteerbare stukjes
geschreven. Om het helemaal af te maken, vind je achteraan enkele lekkere ‘recepten’.
Ik maakte bijvoorbeeld de Kokos Cowboy Coffee al, perfect om eens af te
wisselen! Er staat zelfs een recept in voor kalfsvlees met koffiesaus. (Niets
voor mij als vegetariër, maar misschien interesseert het jou.)
Een leuk weetje uit het boek? Het nieuwe hout voor de vijfhonderd
jaar oude Jeruzalemkapel in Brugge zou met koffie behandeld zijn om er ouder
uit te zien en na de restauratie zie je geen verschil met de originele balken!*
Heb je dus nog een last minute cadeau nodig voor een foodie
of een koffiezuiper? Maak ze dan echt oprecht blij met deze kanjer! (Qua
inhoud, zó zwaar is ie niet.)
* Ik denk toch dat ze dat bedoelen. Er staat letterlijk “geen
verschil te zien met hun even oude collega’s” en dan zou het geen erg goede tip
zijn 😉
Geen opmerkingen:
Een reactie posten