dinsdag 2 januari 2018

Heerlijke havermout

Heb je dat ook wel eens? Je wil gezond ontbijten, maar eigenlijk vind je havermout helemaal niet zo lekker of je hebt maar één recept en dat ben je intussen ook wel beu? Ik had een manier ontdekt waarop ik het lekker en gemakkelijk vond: met amandelmelk en in de rijstkoker. Mijn favoriete recept is havermout, amandelmelk, blokjes groene appel en wat kaneel in de pot gooien, deksel erop, knopje aan en wachten. Soms at ik ook havermout met blauwe bessen, maar sinds mijn bakje diepvriesbessen op is en ik er nooit aan denk om nieuwe te kopen, is dat geen optie meer.

Ik was dus erg blij om Heerlijke Havermout tegen te komen. De inleiding moet ik nog eens lezen (want serieus, wie leest de inleiding van kookboeken?) en het is jammer dat er tussen de verschillende bereidingswijzen geen rijstkoker staat (want mijn verhoudingen staan nog altijd niet helemaal op punt), maar de recepten kunnen mij al wel bekoren! Haverpap met citroen, framboos en een vleugje cheesecake, haverpap met karamelsaus (van dadels!) en chocoladesaus, haverpap met pindakaas … Als dat je niet meteen aanspreekt, moet je de foto’s maar eens zien! Verder vind je ook nog recepten voor smoothies, granola, soep, stoofpotjes, desserts … Geen excuus meer om geen havermout te eten, dus!

Zelf had ik graag nog wat meer ontbijt-ideetjes gehad (in papvorm), maar misschien moet ik de andere recepten ook maar een eerlijke kans geven! En dat kan perfect met dit boekje. Goedgekeurd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten