Heb je dat ook wel eens? Je wil gezond ontbijten, maar eigenlijk vind je havermout helemaal niet zo lekker of
je hebt maar één recept en dat ben je intussen ook wel beu? Ik had een manier
ontdekt waarop ik het lekker en gemakkelijk vond: met amandelmelk en in de
rijstkoker. Mijn favoriete recept is havermout, amandelmelk, blokjes groene
appel en wat kaneel in de pot gooien, deksel erop, knopje aan en wachten. Soms
at ik ook havermout met blauwe bessen, maar sinds mijn bakje diepvriesbessen op
is en ik er nooit aan denk om nieuwe te kopen, is dat geen optie meer.
Ik was dus erg blij om Heerlijke Havermout
tegen te komen. De inleiding moet ik nog eens lezen (want serieus, wie leest de
inleiding van kookboeken?) en het is jammer dat er tussen de verschillende
bereidingswijzen geen rijstkoker staat (want mijn verhoudingen staan nog altijd
niet helemaal op punt), maar de recepten kunnen mij al wel bekoren! Haverpap
met citroen, framboos en een vleugje cheesecake, haverpap met karamelsaus (van
dadels!) en chocoladesaus, haverpap met pindakaas … Als dat je niet meteen
aanspreekt, moet je de foto’s maar eens zien! Verder vind je ook nog recepten
voor smoothies, granola, soep, stoofpotjes, desserts … Geen excuus meer om geen
havermout te eten, dus!
Zelf had ik graag nog wat meer
ontbijt-ideetjes gehad (in papvorm), maar misschien moet ik de andere recepten
ook maar een eerlijke kans geven! En dat kan perfect met dit boekje. Goedgekeurd!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten